Amerikaanse Naakthond
Niet erkend door FCI
 
Beschrijving
 

De Amerikaanse naakthond of American Hairless Terrier (AHT) is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Het ras stamt af van de Rat Terrier. Uit een spontane mutatie in een nestje Rat Terriers is in 1972 deze naakthond ontstaan. Ook nu nog wordt de Rat Terrier gekruist met de Amerikaanse naakthond om verse bloedlijnen te introduceren.

De hond heeft als enige naakthondenras totaal geen lichaamsbeharing met uitzondering van snorharen.
Doordat hij volledig kaal is, is hij voor veel mensen met een  allergie ideaal.

 
Gebruik
 
Huishond/ behendigheidstraining
 
Activiteit
 
De Amerikaanse naakthond is heel levendig, beweeglijk en alert hondje die altijd wilt spelen.
 
Verschijning
 

De Amerikaanse naakthond is een mooi gespierde en levendige terrier van klein tot middelgroot formaat.
Er zijn nog maar heel weinig honden van dit ras in Nederland.
Op de snorharen na is hij helemaal kaal.
Hun hoofd is breed en loopt naar de kin toe af in de vorm van een wig  en is goed geproportioneerd naar de grootte van het lichaam.
De neus is zwart of heeft de kleur van de huid.
De staart is middelgroot en dun in een opgaande curve.
Gebit moet compleet zijn, liefs een licht verschil tussen het boven- en ondergebit. Ogen mogen elke kleur hebben als ze passen bij de huidskleur. Hazel ogen worden ook geaccepteerd, als de huidskleur licht is. Blauwe en amber kleurige ogen zijn toegestaan in de blue & pearl variant. Oren zijn in V-vorm en staan aan de buitenkant van de schedel. Rechte oren hebben de voorkeur, maar licht hangende oren worden geaccepteerd. Een goed geproportioneerde Amerikaanse naakthond is iets langer dan hoog. Schouders zijn goed gespierd, de ellebogen staan dicht bij het lichaam. De grootte verschilt van 18 tot 40 cm. Het gewicht tussen 2.5 to 7 kg. De huid van is soepel en warm bij aanraking Verschillende huidskleuren zijn toegestaan, waaronder black, chocolate, red, apricot, pearl en blue. De huid heeft meestal meerdere kleuren met een onderliggende huidskleur als basis. Vlekken en sproetjes zijn in de contrasterende kleur. Sproeten worden groter met leeftijd en de huidskleur zal donkerder worden als deze wordt blootgesteld aan de zon.

 

Aard

 

Attent
Actief
Aanhankelijk
Vrolijk
Trouw
Waaks
Lief voor kinderen
Sociaal met andere dieren

 

 

Over Viking Nora Beattie Cherokee Puppies Contact Linken